[one_half]

[/one_half] [one_half_last] Кунг Фу То’а е създадена от Иранският учител Ибрахим Мирзай в периода от 1950 до 1970 година. Той развива и създава този стил, стремейки се да въплати в него възможността, практикуващите го да използват и насочват енергията си по най-правилния начин.

След ислямската Революция в Иран, стилът То’а бил забранен от правителството. Враждебността на Ислямските органи била насочена най-вече към духовния аспект на учението на Ибрахим Мирзай. Ислямистите не само го изпращат в затвора, но нареждат и да бъде прострелян в краката. Учителят знаел какво го очаква в бъдеще ако остане в Иран. Затова се отправя към Турция, а после към Европа. Днес неговото местонахождение е неизвестно.

След като управляващите в Иран забраняват практикуването на Кунг Фу То’А, стилът продължава да се разпространява от последователите на Учителя Мирзай. Трениращите извън държавата са в най-малко десет страни в Европа, Северна, Южна Америка и Близкия Изток.

Кунг Фу То’ А се фокусира върху заздравяване духа, душата и тялото на тoзи, който го упражнява. Стилът съчетава повече от 73 000 техники с ръце и крака. Умелият практикуващ изглежда сякаш изпълнява сложен танц, но всеки човек, с опит в борбата и самоотбраната, веднага ще различи техниките, които превръщат този танц в опасно бойно изкуство.[/one_half_last]