Зелен колан за Анна Каперска

Година и половина бяха достатъчни на Ани, за да премине пътя от запознанство с клуба ни до заслужено взет изпит за зелен колан.

Средата на юли на недалечната 2014-та година отведе отбора ни в центъра на България на палактовия фестивал Узана Поляна фест. Точно тук на редицата ни тренировки се включи за първи път с нас Ани.

След като тя се включи и на всички наши тренировки на следващия фестивал “Беглика фест”, връзката помежду ни бе направена и от тогава до ден днешен отдадено и отговорно, давайки максимума от себе си, Ани тренира с нас.

Нашият Учител Камран Гераминежад веднага забеляза в нея силен дух и гъвкаво тренирано тяло. Именно заради това за нея той отреди да се причисли към клуба “Сянката на мъдредците” и да следва пътя на Шаолин Кунг Фу, тренирайки сложните форми, наподобяващи животни.

На 13 март (неделя), Ани достигна до дългоочаквания от всеки кунг фу ученик ИЗПИТ ЗА ЗЕЛЕН КОЛАН. Този изпит е като една малка церемония, тъй като символизира трансформацията на желаещия да поеме пътя на Кунг Фу в истински ученик. Ани започна с първото си изпитание като представи форма със САЙ, оръжие което използваме за самоотбрана. Последва изпълнение без забележка на трите животински форми: ЖЕРАВ, който ни учи да овлядяваме тялото си и да постигаме баланс; ЗМИЯ, която със своята гървкавост ни учи да дишаме правилно, и ТИГЪР като символ на костите и извличането на енергията от тях, т.е. умението да познаваме различните слоеве на тяло.

Горди сме, че сред редиците ни има още един истински ученик, още един прекрасен пример, който да повежда младите кунгфукайци по пътя.
БРАВО, АНИ! Все така с воля и силен дух продължавай напред!
[a3_responsive_slider id=”714″]