ЧЕРЕН ШАЛ в НАШИЯ КЛУБ

Изключитлено горди сме с нашия най-напреднал български ученик по Кунг Фу То’А, Явор Атанасов. Той е един от първите ученици на нашия Учител, Камран Гераминежад, като започва да тренира преди няколко години, борейки се с недостатъците на своето тяло и характер.

В ден днешен той е за всички нас истински пример, учейки ни на дисциплина. Защото Явор живее кунг фу. Всяка сутрин в ранни зори той става и започва деня си с кунг фу. Винаги първи, дава пример на останалите. Винаги готов. Отиваме на фестивал и безкомпромисно води по 5 тренировки на ден. Това е Явор.

На 12 юни 2016 година, само преди няколко дни, Явор премина един мистичен изпит – изпитът за черен колан. И така той, след като започна с черно кимоно, премина през червено, после бяло – и сега отново се връща в черния цвят. Защото и това е един цикъл. Какъвто е животът. Като едно колело – правиш завъртане и сякаш се връщаш на същото място, но вече си станал различен, натрупал си опит, знания, умения, станал си по-добър. И макар и привидно да се връщаш на същото място, отново с черното кимоно – то вече не е едно чисто платно, защото онези черти, отбелязващи всеки един взет изпит, всяко едно овладяно умение, “тежат” на гърдите.

Честито, Ученико, вече можеш да бъдеш Учител!